PORODIČNI RASADNIK PROFESIONAL

Lekovita svojstva plodova Japanske jabuke Kaki

Posted on

Latinski naziv Diospyros Kaki, mnogima poznat kao japanska jabuka poreklom je iz Japana i Kine gde se dosta gaji. Listopadno je drvo, sa plodovima žute, narandžaste pa do crvene boje u zavisnosti koja je sorta u pitanju. Kako po boji, tako i po bliku, veličini i ukusu se razlikuju sorte japanske jabuke.
Ima izuzetno veliku primenu u medicini, posebno kod lečenja visokog krvnog pritiska, hemoroida, zatvora. Plod japanske jabuke sadrži veliki broj ugljenih hidrata koji su važni za pravilno varenje i normalan rad creva, pored toga sadrži mnogobrojne minerale kao što su: kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i drugi. Sadrži aminokiseline lizin, alanin i triptofan.Bogat je vitaminima B, A, E a vitamin C sadrži dva puta više nego bilo koje drugo voće.


Kliknite ovde da bi pristupili internet prodavnici gde možete pogledati sav naš asortiman i naručiti voćne sadnice još danas brzo i veoma lako