PORODIČNI RASADNIK PROFESIONAL

Sadnice Godži (Goji)

Godži (Goji) je drvenasta biljka. Plod je crvenkasta ili crna jajasta bobica do 2cm dužine. Sadrži 20-40 sitnih semena. Bobice se mogu konzumirati sirove ili sušene kada ukusom podsećaju na suvo grožđe.
Za gajenje godži bobica pogodni su osunčani tereni. Idealna mesta za sadnju imaju dovoljan pristup sunčevom osvetljenu tokom celog dana.
Tokom letnjih meseci godži bobice zahtevaju više vode. Naročito je važno redovno zalivati mlade biljke. Zalivanje je potrebno ujutro i uveče, u zavisnosti od vlage u zemljištu.
Sadnja se može vršiti tokom cele godine, od aprila do kasne jeseni. Ukoliko se sadnice sade tokom leta, važno je obratiti pažnju na redovno zalivanje.Nakon sadnje, sadnica se dobro pokrije zemljom i zalije vodom. Preporučuje se da se mlade biljke pričvrste uz naslon kako bi im se pružio oslonac.
Prvi se prinos može očekivati u drugoj ili tećoj godini, u zavisnosti od o starosti sadnice, a kada dođe u pun rod, može doneti oko 5 kg ploda po stablu. Berbu je važno obaviti pre mraza, zbog osetljivosti ploda. Prvi rod je krajem leta, a sve do prvih mrazeva, biljka će iznova davati rod.
Godži bobice upotrebljavaju se u svežem stanju, ali moguće ih je i sušiti na direktnom suncu ili mehaničkom dehidracijom. Bobice se mogu skladištiti do godinu dana. Pogodne su za pripremanje čajeva, sokova i likera.

Crveni Godži (Goji) prodaja sadnica godzi crveni Crveni Godži (Goji) cveta od jula nadalje, a rađa sve do prvog mraza Dobro... Detaljnije
Crni Godži (Goji) prodaja sadnica godzi crni Crni Godži (Goji), je grm koji prirodno raste u Aziji, može da naraste do 3... Detaljnije

Kliknite ovde da bi pristupili internet prodavnici gde možete pogledati sav naš asortiman i naručiti voćne sadnice još danas brzo i veoma lako