PORODIČNI RASADNIK PROFESIONAL

Sadnice Brusnice

Brusnica je zimzeleni žbun visine oko 25 cm. Sazreva od sredine avgusta do kraja septembra. Stabljike su tanke, a listovi sitni. Plod čine koralno crvene i kiselkaste bobice, gorkog, aromatičnog ukusa. Brusnica je otporna na hladnoću i mraz. Voli sunčana i suva mesta. Brusnica se uzgaja u područjima sa hladnijom klimom te kod nas uspeva sve do 1 500 m nadmorske visine. Preporučuje se koristiti samo đubriva kisele reakcije, a korisno je upotrebljavati đubriva koja se sporo razgrađuju. Neophodno je svake godine dodati desetak litara treseta ili piljevine oko svake biljke.
Plodovi se beru kada su svetlo crvene ili tamno crvene boje. Ukoliko se uberu rano kada nisu još dobro sazreli, mogu ostati gorke. Ubrane i očišćene brusnice za sveže tržište mogu se čuvati 3-5 nedelja. Prezrele brusnice se ne čuvaju dobro pa ih je potrebno što pre prodati ili preraditi. Brusnice se mogu više meseci čuvati duboko zamrznute.

U ponudi imamo jednogodišnje i dvogodišnje sadnice.

Kliknite ovde da bi pristupili internet prodavnici gde možete pogledati sav naš asortiman i naručiti voćne sadnice još danas brzo i veoma lako